Vizuālā māksla
Nacionālā Mākslu vidusskola uzsāk skolas ēku modernizāciju

28. novembrī, Profesionālās izglītības kompetences centrs (PIKC) “Nacionālā Mākslu vidusskola” un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra parakstīja vienošanos par projekta ieviešanu, kas paredz modernizēt centra ēkas, nodrošinot kvalitatīvas vidējās profesionālās kultūrizglītības pieejamību mūzikā, mākslā un dejā.

Projekta ietvaros tiks īstenota vispārizglītojošo un mākslas, foto un multimediju dizaina mācību priekšmetu telpu pārbūve Slokas ielā 52a un 52b, sporta infrastruktūras izbūve Meža ielā 15 un mācību korpusa pārbūve Kalnciema ielā 10/12, Rīgā. Pēc pārbūves darbu pabeigšanas Nacionālās Mākslu vidusskolas audzēkņi – teju 300 bērni ik gadu – varēs mācīties ērtās, modernās telpās.

Plānotais projekta īstenošanas laiks- no šā gada decembra līdz 2021. gada decembrim.

Projekta kopējais finansējums ir 4 512 637.65 eiro, t.sk. Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums - 3 835 742 eiro un valsts budžeta finansējums - 676 895,65 eiro.

Lai sekmētu starptautiskā finansējuma piesaisti kultūrizglītībai un efektivizētu kultūrizglītības iestāžu ēku kompleksa Rīgā, Kalnciema ielā 10/12 apsaimniekošanu, PIKC „Nacionālā Mākslu vidusskola” š.g. pavasarī pievienojās Emīla Dārziņa mūzikas vidusskola un Rīgas Horeogrāfijas vidusskola.

Jau ziņota, ka Nacionālajai Mākslu vidusskolai PIKC statuss tika piešķirts līdz ar Ministru kabineta 2016.gada 17.novembra rīkojumu, par apvienošanos lemjot Rīgas Doma kora skolai un Jāņa Rozentāla Mākslas skolai. Liepājā kompetenču centrā apvienojušās Emīla Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskola un Dizaina un mākslas skola.

Informāciju sagatavoja:
Ilona Grodska
ERAF projekta vadītāja
PIKC “Nacionālā Mākslu vidusskola”

Papildu informācijai:
Lita Kokale,
Kultūras ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
67330343, 26469946
Lita.Kokale@km.gov.lv