Par Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības nodrošināšanas pakalpojuma sniedzēju izvēlēta SIA "Biļešu paradīze"

Latvijas Nacionālā kultūras centra izsludinātajā iepirkumā "XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku biļešu tirdzniecības un biļešu elektroniskās kontroles nodrošināšanas pakalpojums" uzvarējusi SIA "Biļešu paradīze". Iepirkumam par svētku biļešu tirdzniecību, kura piedāvājumu iesniegšanas termiņš bija no 2017. gada 14. augusta līdz 7. septembrim, pieteicās trīs pretendenti. Iepirkuma mērķis bija izvēlēties pretendentu, kas nodrošina Svētku biļešu tirdzniecību, administrēšanu un biļešu elektroniskās kontroles nodrošināšanas pakalpojumu un tiks organizēts saskaņā ar Dziesmu un deju svētku pasākumu plānu.

Izvēles kritērijs ir saimnieciski visizdevīgākais piedāvājums, kurš apliecina pretendenta pakalpojuma atbilstību galvenajām prasībām– nodrošināt ne mazāk kā 40 vienotā tiešsaistes datu apmaiņas tīklā saslēgtas biļešu tirdzniecības vietas Latvijas teritorijā, izbraukumu tirdzniecību, biļešu elektroniskās kontroli svētku pasākumu norišu vietās u.c..

"Jau šobrīd jūtam pastiprinātu sabiedrības interesi par biļešu iegādi uz gaidāmajiem 2018. gada Dziesmu un deju svētkiem. Mūsu kā rīkotāju pamatuzdevums bija izvēlēties pretendentu, kurš spēs sniegt pārskatāmu un kvalitatīvu pakalpojumu un ir gatavs rūpīgi strādāt gan pie rindu regulēšanas mehānisma tiešsaistē, gan rindu mazināšanas aktivitātēm tirdzniecības vietās. Pārskatāma un kvalitatīvi sagatavota biļešu tirdzniecība nodrošinās lielāku Dziesmu un deju svētku pieejamību gan Latvijas iedzīvotājiem, gan ārvalstu viesiem. Tomēr jau tagad vēlamies uzsvērt, ka visiem interesentiem ir jārēķinās, ka pieprasījums daudzkārt pārsniegs piedāvājumu, ņemot vērā pasākumu norišu infrastuktūru ietilpību un visiem nebūs iespēja baudīt visus pasākumus klātienē. Programma ir ļoti krāšņa – Rīgā būs gan maksas, gan bezmaksas pasākumi, un esam pārliecināti, ka ikvienam būs iespēja sajust Latvijas valsts simtgadei veltīto Dziesmu un deju svētku īpašo gaisotni," akcentē svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Plašāka informācija par XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku biļešu iegādes kārtību internetā un tirdzniecības vietās būs pieejama šī gada novembrī. Biļešu tirdzniecību plānots uzsākt 2018. gada janvārī. Biļešu cenas plānotas no 2 līdz 65 eiro. Skatītāju vietas Daugavas stadionā palielināsies par 100% (no 5000 iepriekš līdz 10 000) pēc rekonstrukcijas, savukārt Mežaparka Lielajā estrādē plānotais vietu skaits varētu palielināties par 36% (no 22 000 iepriekš līdz 30 000) pēc rekonstrukcijas pirmās kārtas. Jau ziņots, ka vienā pirkuma reizē pircējam uz vienu pasākumu būs iespējams nopirkt līdz 4 biļetēm, bet ielūgumu skaits uz gaidāmajiem Dziesmu un deju svētkiem nepārsniegs 2 % no kopējā biļešu skaita, attiecīgi būtiski palielināsies brīvajā tirdzniecībā pieejamo biļešu skaits.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde.

Papildu informācija:
Inga Vasiļjeva
XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki
Sabiedrisko attiecību vadītāja
29276111
Inga.vasiljeva@lnkc.gov.lv, inga.vinga@gmail.com
www.lnkc.gov.lv