Radošās industrijas
Liepājā atklāts mūsdienu mākslas forums

Ceturtdien, 3.augustā Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” tika atklāts mūsdienu mākslas festivāls “Liepājas mākslas forums”. Līdz pat svētdienas, 6.augusta vakaram foruma ietvaros liepājniekiem un pilsētas viesiem ir iespēja apmeklēt mūzikas, dejas un teātra performances, baudīt multimediju mākslu un pat diriģēt robotu instrumentu orķestri.

Svinīgajā atklāšanā koncertzāles vadītājs Timurs Tomsons, uzrunājot klātesošos, akcentēja, ka laikmetīgā māksla cauri laikiem vienmēr asociējusies ar ko jaunu un neparastu. Savulaik celmlauži bijuši arī mūsdienu klasiķi - Vinsents van Gogs, Johans Sebastians Bahs un brāļi Kaudzītes, aicinot “Liepājas mākslas foruma” apmeklētājus atrast katram savu perspektīvu, kādā raudzīties uz mūsdienu mākslas norisēm, ļaujot laikam parādīt – kas taps par klasiku nākošajās desmitgadēs un simtgadēs.

Mākslas foruma mākslinieciskās programmas autore Baiba Bartkeviča atgādināja, ka šogad festivāla programma piedāvā 16 spilgtus notikumus gan koncertzālē, gan ārpus tās. Karostas ūdenstorņa kvalitātes izcels starptautiska mākslinieku komanda, Annas tirgus laukumu papildinās Zanes Elertes veidotais vides objekts “Okeānā”, bet koncertzālē mākslinieki no 7 Eiropas valstīm sola audiovizuālus piedzīvojumus.

“Šajā festivālā mēs ejam pāri žanru robežām apzināti un simboliskā veidā mēs, dalībnieki, paplašinām savas mentālās kartes. Mēs uzskatām jūs visus par foruma dalībniekiem, jo mākslas darbi pastāv tikai tad, kad jūs uz tiem raugāties, satiekaties vai piedzīvojat,” pateicībā akcentēja B.Bartkeviča.

Foruma pirmajā dienā tika atklāta mākslas centra “Totaldobže” veidotā izstāde “Melnais caurums” un iedzīvināta skaņu instalācija “Dzintara diptihs”. Vakara turpinājumā uz lekciju un performanci aicināja beļģu profesors Godfrīds Villems Rāss, bet dienas noslēgumā apmeklētāji varēja uzturēties atpūtas zonā jeb laundžā kopā ar DJ apvienību KAY-C.

“Liepājas mākslas foruma” programma turpināsies visas nedēļas nogales garumā un biļetes uz pasākumiem vēl aizvien pieejamas tirdznicībā. Piektdienas vakarā notiks multimediāls koncerts kopā ar Liepājas Universtitātes Jauno mediju nodaļas absolventiem, turpinājumā ekspresīvu solo dejas performanci sniegs Minhenē dzimušais Tobiass Drēgers, bet turpmākajās dienās mūzikas, dejas un teātra performances sniegs spāņu perkusionists Roberto Oliveira, luksemburgietis Frančesko Tristano, Ģertrūdes ielas teātris un daudz citas mākslinieku apvienības.

Līdz pat svētdienas vakaram koncertzāles darba laikā, pirmā stāva mākslas telpā Civita Nova apmeklētāji aicināti iepazīties ar daļu no Robotu orķestra “mūziķiem”, iejusties neparastā orķestra diriģenta ampluā un izmēģināt tā skanējumu.

“Liepājas mākslas foruma” programma: www.lielaisdzintars.lv.

Forumu organizē SIA “Lielais dzintars”, tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas pašvaldības un Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu. Biļetes uz foruma pasākumiem pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

Papildu informācijai:
Elizabete Hartmane
SIA “Lielais dzintars”
sabiedrisko attiecību vadītāja
E.: elizabete.hartmane@lielaisdzintars.lv
T.: 25993399
www.lielaisdzintars.lv