Radošās industrijas
Atvērts biznesa informācijas centrs “Magnetic Latvia” starptautiskajā lidostā "Rīga"

Latvija ir kļuvusi par stabilu un uzņēmējdarbībai draudzīgu vietu, kurai uzticas daudzi starptautiski uzņēmumi gan ražošanas, gan pakalpojumu nozarēs. Lidosta ir pirmā vieta, kur mūsu ārvalstu viesi un uzņēmēji gūst iespaidus par Latviju. Biznesa informācijas centrā “Magnetic Latvia” apvienotas gan tradicionālās vērtības, gan sasniegumi ekonomikā un kultūrā, ietverot Latviju raksturojošos elementus, ražotos produktus, informāciju par investīciju vidi un tūrisma iespējām.

Biznesa informācijas centra “Magnetic Latvia” starptautiskajā lidostā “Rīga” mērķis ir uzrunāt lidostas un Latvijas viesus, lai sniegtu tiem pirmo iespaidu par Latviju kā daudzpusīgu, modernu, inovatīvu un uz attīstību orientētu Eiropas valsti.

Tā ir plaša reprezentabla telpa, kurā ārvalstu kompānijas, kas ierodas Latvijā, uzkavējas Rīgas lidostā kā tranzīta pasažieri vai atstāj Latviju, varēs klātienē saņemt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) darbinieku konsultācijas par Latviju, biznesa sadarbības iespējām un Latvijas interesantākajiem tūrisma objektiem, plānotajiem valsts 100.gades pasākumiem, u.c.

Simtgades biznesa informācijas centra „Magnetic Latvia” atklāšanas pasākums

Uzņēmēji, ierodoties lidostā laicīgi pirms sava lidojuma, šīs telpas nepieciešamības gadījumā varēs izmantot, kā savu biroju, lai pārskatītu prezentācijas, izdrukāt kādus materiālus, vai satiktu biznesa partnerus.

Ārvalstu klientiem pēc iepriekšēja pieprasījuma un vienošanās šeit tiks organizētas tikšanās ar Latvijas uzņēmējiem, kā arī notiks padziļinātas konsultācijas ar LIAA speciālistiem par dažādām biznesa tēmām - investīcijas, inovācijas, valsts atbalsta programmas u.c. Gaidīti viesi informācijas centrā būs Latvijas uzņēmēji, kas, ierodoties lidostā laicīgi pirms sava lidojuma, nepieciešamības gadījumā varēs pārskatīt savas prezentācijas vai izdrukāt kādus materiālus.

Biznesa informācijas centra “Magnetic Latvia” galvenajā telpā ir izvietoti Latviju raksturojoši interjera elementi – no augstvērtīga Latvijā ražota finiera izgatavoti koki, kurus organiski papildina plaša Latvijas dizaina priekšmetu ekspozīcija, kas apmeklētājus iepazīstina ar Latvijas izcilāko dizaineru darbiem.

Zāles aizmugurējā sienā ir izvietots liels ekrāns (10x3 m), uz kura tiek demonstrētas šim mērķim izveidotas filmas, kas organiski papildina ekspozīcijas telpu, piešķirot tai dziļumu un stāstot par Latvijas biznesa priekšrocībām, cilvēkiem, dabu, mākslu, biznesu, kultūru, tradīcijām, tūrisma piedāvājumu.

Centrā ir izbūvētas arī divas atsevišķas tikšanās telpas, kas ir aprīkotas ar visu nepieciešamo tehniku prezentāciju sniegšanai. Šīs telpas var savienot, iegūstot nelielu konferenču telpu, kas tiks piedāvāta apmeklētājiem semināru, sapulču vai plašāku prezentāciju organizēšanai.

Biznesa informācijas centra “Magnetic Latvia” izbūvei un uzturēšanai ir piešķirts finansējums 437 500 EUR trijiem gadiem atbilstoši Ministru kabineta 13.12.2016. rīkojumam Nr.769 "Par Latvijas valsts simtgades pasākumu plāna 2017.–2021. gadam īstenošanai piešķirtā valsts budžeta finansējuma sadalījumu".

LIAA ar Starptautisko lidostu “Rīga” ir noslēgusi līgumu par 354 m2 lielās telpas izmantošanu “C” izlidošanas sektorā uz trijiem gadiem, tādejādi plānots, ka biznesa informācijas centrs “Magnetic Latvia” šajās telpās strādās vismaz līdz 2020.gada oktobrim.

Plānots, ka trīs gadu laikā centru apmeklēs vairāk nekā 280 000 Latvijas un starptautiskās lidostas “Rīga” viesu, tai skaitā vairāk kā 5 000 uzņēmēju un ārvalstu oficiālo delegāciju pārstāvju.

Papildu informācija:
LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļa
Tālrunis: 67039472