Radošās industrijas
Aicina pieteikties uzlecošo eksporta zvaigžņu konkursam “Rising Stars”

Pašmāju eksporta atbalsta kustība “The Red Jackets” izsludina pieteikšanos “Rising Stars” jeb uzlecošās eksporta zvaigznes konkursam. Turpinot iepriekšējos gados aizsākto iniciatīvu, “The Red Jackets” vēlas mobilizēt jaunos eksportētājus un noteikt nākamos 10 “Rising Stars” titula ieguvējus, kas pievienosies tādiem iepriekš apbalvotiem uzņēmumiem kā Infogr.am, Brain Games, An&Angel un citiem. Uz “Rising Stars” nomināciju var pretendēt jebkurš uzņēmums, kas piegādā savas preces vai pakalpojumus ārzemju patērētājiem, taču vēl nav sasniedzis 1 miljonu eiro apgrozījumu eksportā.

“The Red Jackets” pārstāv ideju, ka, atbalstot jaunos eksportētājus, tiek radīta iedvesma arī citiem Latvijas uzņēmumiem. Šogad konkursa atlase norisināsies septembrī, lai jau drīz pēc tam, 19. oktobrī notiekošajā “Eksporta Izcilības forumā”, varētu godināt Latvijas uzlecošās zvaigznes. Tās ietvaros tiks meklēti Latvijas radošākie, tehnoloģiskākie un inovatīvākie uzņēmumi. Konkursa pieteikuma anketa pieejama tiešsaites adresē ej.uz/RisingStars2017. Pieteikšanās termiņš ir 28. augusts, kam sekos tālāk izvirzīto dalībnieku klātienes prezentācijas. To laikā žūrija izvēlēsies 10 spēcīgākos finālistus, kuri iegūs 2017. gada “Rising Stars” titulu.

Inese Andersone “The Red Jackets” dibinātāja: “Latvijā ir daudz jaunu un dinamisku uzņēmumu, kas pārliecinoši startē eksporta tirgos. Šie ambiciozie un drosmīgie biznesi iedvesmo arī pārējos uzņēmējus un pierāda, ka enerģijai un entuziasmam ir ļoti liela loma veiksmīgā uzņēmējdarbībā. “Rising Stars” konkurss ir būtisks solis ceļā uz zīmola tālāku attīstību, savukārt “Rising Stars” titula ieguvēji jau gadiem ir Latvijas ekonomikas inovāciju un radošuma spogulis”.

Artūrs Karlsons, ALTUM Eksporta garantiju departamenta vadītājs: “Latvija ir maza valsts, taču dižu to padara tās cilvēki. “The Red Jackets” ir cilvēku kustība. Mani uzrunā, ka tā palīdz celt mūsu eksportētāju ambīciju līmeni, māca ļoti racionāli izvērtēt zīmola potenciālu un gudri atrast savu nišu pasaules tirgos. Tieši tāpēc ALTUM ar prieku atbalsta “The Red Jackets” ideju arī šogad, valsts simtgadi ieskandinot.”

Jevgēnijs Lipinskis, uzņēmums Vizulo eksporta menedžeris: ””Rising Stars” tituls mūsu uzņēmumam deva papildus pārliecību sasniegt augstākus mērķus un virzīties uz aizvien jauniem tirgiem. Neapšaubāmi katra iegūtā godalga stiprina uzņēmuma garu un palīdz novērtēt ieguldīto darbu gan uzņēmuma iekšienē, gan starptautiskā līmenī.”

“The Red Jackets” kustību ir izveidojuši domubiedri, kam rūp Latvijas eksports un valsts tēls ārvalstīs. Kustību un Latvijas eksporta izcilniekus atbalsta “BaltCap”, “ALTUM”, “EcoBaltia”, “BDO Latvia”, Gateway&Partners. Tās partneru un draugu vidū ir vairākas tādas valstiskas un nevalstiskas organizācijas kā LTRK, LDDK, Ārlietu ministrija, Latvijas Institūts, “SSE Riga”, DDB Latvia, turklāt kustībai ik gadu pievienojas aizvien vairāk partnerorganizāciju un atbalstītāju.

 

Papildus informācija:
Līva Stūrmane
Kustība “The Red Jackets”
+371 29265627