Literatūra
Īpašā pasākumā Smiļģa mājā godinās vairākas Latvijas kultūras personības

6.jūnijā plkst. 14.00 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā kultūras ministre Dace Melbārde pasniegs ministrijas atzinības rakstus vairākām izcilām nozares personībām. Īpaši godināti tiks Dailes teātra aktieri Leons Krivāns un Pēteris Liepiņš, ansambļa „Čikāgas piecīši” dalībniece Lorija Cinkusa, kā arī rakstnieks Ēriks Hānbergs, literatūrzinātnieki Silvestrs Gaižūns un Dzidra Vārdaune. Tāpat Kultūras ministrijas atzinības rakstus saņems teātra kritiķe Gundega Saulīte, literatūras un Indijas kultūras pētnieks Viktors Ivbulis, tulkotāja Silvija Brice, dzejnieks un atdzejotājs Guntars Godiņš, kā arī skatuves mākslas pedagoģe Aina Matīsa.

Līdz ar atzinības rakstu pasniegšanu, Dace Melbārde īpaši izcels katra saņēmēja ieguldījumu Latvijas kultūrtelpas bagātināšanā.

Kā ierasts, Kultūras ministrijas atzinības rakstu pasniegšanas pasākumu ar muzikāliem priekšnesumiem papildinās Latvijas jaunie talanti. Pasākumā uzstāsies Nacionālās Mākslu vidusskolas I kursa audzēknis Emīls Gilučs, II kursa audzēknes Anna Amanda Stolere un Elizabete Laura Porgante koncertmeistares Aija Ziņģītes un pedagoģes Valdas Dzenes vadībā.

Pasākumā laipni aicināti piedalīties arī mediju pārstāvji.

Lūdzam apstiprināt savu dalību līdz 5. jūnija plkst. 17.00 , rakstot uz e-pastu Ginta.Bormane@km.gov.lv vai zvanot pa tālruni 28684896!

 

Informāciju sagatavoja:
Ginta Bormane,
Kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos,
67330202, 28684896
Ginta.Bormane@km.gov.lv