Literatūra
Aicina pieteikt autordarbus Latvijas Literatūras gada balvai

Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība aicina pieteikt literārus autordarbus Latvijas Literatūras gada balvai (LALIGABA).

Literatūras gada balvas konkursā tiks izvērtēti, nominēti un apbalvoti Latvijā 2017.gadā izdotu literāru autordarbu pirmizdevumi latviešu valodā piecās kategorijās - labākais dzejas autordarbs, labākais prozas autordarbs, labākais literatūras autordarbs bērniem, labākais ārvalstu literatūras tulkojums un spilgtākā debija literatūrā.

Līdztekus tiek gaidīti ierosinājumi speciālbalvai par nozīmīgu veikumu Latvijas literatūrā mazākumtautību vai latviešu valodā, kas neiekļaujas nevienā no minētajām kategorijām, kā arī pieteikumi mūža ieguldījuma balvai par ilggadīgu, literāri augstvērtīgu veikumu Latvijas dzejā, prozā, dramaturģijā, kritikā vai tulkošanā latviešu valodā, kā arī par būtisku ieguldījumu Latvijas rakstniecības pazīstamības veicināšanā.

Šogad jau izdotos literāros autordarbus aicina pieteikt līdz 2017.gada 30.oktobrim. Pieteikumi iesniedzami Latvijas Rakstnieku savienībā - Rīgā, A.Čaka ielā 37-1 pirmdienās, otrdienās, trešdienās un ceturtdienās no plkst.12 līdz plkst.16, tālrunis saziņai - 67555180. Pieteikumi iesniedzami brīvā rakstiskā formā, pievienojot 3 eksemplārus no katra autordarba. Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2018.gada 1.februāris.

Latvijas literatūras gada balvas nolikums pieejams balvas mājas lapā - www.laligaba.lv, kā arī tīmekļa vietnēs - www.rakstnieciba.lv un www.ventspilshouse.lv.

Vairāk informācijas:
Andra Konste
Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas vadītāja
andra.konste@ventspilshouse.lv
tālr. 29207353