Kultūrizglītība
“Satori” sāk ziedošanas kampaņu un izsoli ar mērķi līdz 15. novembrim savākt 20 000 eiro “Satori” darbībai

Jau trešo gadu pēc kārtas interneta žurnāls “Satori” aicina savus lasītājus un atbalstītājus ziedot “Satori” darbībai. Šogad kampaņa notiks no 1. līdz 15. novembrim, un tās mērķis ir savākt 20 000 eiro. Savukārt kampaņas vidū, 7. novembrī, Kaņepes Kultūras centrā notiks labdarības pasākums “Satori dārglietu izsole”, kurā ziedojumu varēs veikt, solot vairāk – par Ingas Gailes dienasgrāmatu, Alvja Hermaņa portretu un audiokaseti, kurā Jānis Joņevs ierakstījis iepriekš nepublicētu fragmentu no kulta romāna “Jelgava 94”.

Pagājušajā gadā interneta žurnāla “Satori” ziedošanas kampaņas laikā “Satori” neatkarībai tika saziedoti 15 909 eiro, kas ir gandrīz 15% no kopējā projekta gada budžeta. Arī šogad “Satori” savus lasītājus aicina ziedot interneta žurnāla neatkarībai un attīstībai, tādā veidā mudinot atbalstīt ne tikai vecāko kultūras interneta žurnālu Latvijā, bet arī tā pārstāvētās vērtības – atvērtību pasaulei un zināšanām, aktīvu pilsonisko nostāju, augstvērtīgas publicistikas tradīciju un kritisku spriestspēju.

Interneta žurnāla “Satori” galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins: “Jūs taču zināt veco patiesību – bez maksas ir tikai siers peļu slazdā. Par kvalitatīvu mediju saturu, ko vēlaties redzēt internetā, arī kāds maksā. Interneta žurnāls “Satori” tiek radīts, izmantojot dalītu finansējumu: valsts, dažādu fondu, privātu ziedotāju atbalstu. Arī jūs varat nākt talkā un atbalstīt lielāko kultūras mediju Latvijā, palīdzot mums nodrošināt regulāru un daudzpusīgu darbību, veicināt kultūrai un pilsoniskai sabiedrībai svarīgu tēmu atspoguļojumu portālā, kas netiek pārsātināts ar reklāmām, uzmācīgiem piedāvājumiem vai bezsaturīgu, izklaidējošu saturu.”

Savukārt otrdien, 7. novembrī, plkst. 19:30 Kaņepes Kultūras centrā (Rīgā, Skolas ielā 15) notiks “Satori dārglietu izsole” – pasākums, kurā ziedojumu būs iespējams izdarīt, piedaloties izsolē par patiesi unikāliem un kultūrvēsturiski nozīmīgiem priekšmetiem. Izsolē aicināts piedalīties ikviens “Satori” lasītājs un atbalstītājs, un tajā tiks izsolīti “Satori” draugu un autoru dāvinājumi – dzejnieces Ingas Gailes dienasgrāmata, dzejnieka Toma Treiberga zīmēts portrets, rakstnieka Jāņa Joņeva ierakstīta kasete ar romāna “Jelgava 94” nepublicētiem fragmentiem, dzejnieka Krišjāņa Zeļģa brūvēts alus un režisora un “Satori” aptaujas par Gada ietekmīgāko domātāju divkārtējā 1. vietas ieguvēja Alvja Hermaņa portrets. Kā arī pasākumā uzstāsies talantīgais mūziķis Jānis Ozoliņš ar Filipa Glāsa etīdēm klavierēm, bet pasākumu vadīs apburošais Edgars Raginskis. Ieeja bez maksas. Sīkāka informācija sekos “Satori” sociālo tīklu kontos!

Šogad ir izveidota ērti lietojama ziedošanas forma, kas ziedošanu padarīs vienkāršāku un ātrāku.

Lai atbalstītu “Satori” ar ziedojumu, ej šeit.

Informāciju sagatavoja:
Elizabete Lukšo-Ražinska,
tālr. 29149186,
elizabete@satori.lv

Interneta žurnāls “Satori” ir kultūras un patstāvīgās domas portāls, kura mērķis ir uzturēt augstus standartus kultūras patēriņa un dialoga jomā. Interneta žurnālu uztur sabiedriskā labuma organizācija, biedrība “Ascendum”, kuras misija ir iekļaujošas sabiedrības veidošanas caur kultūras prizmu.