Kultūrizglītība
Profesionālās pilnveides kursos aicina apgūt režiju un aktiermeistarību

Līdz 31. augustam Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) aicina pieteikties profesionālās pilnveides izglītības programmai “Režija un aktiermeistarība skatuves mākslas kolektīvu vadītājiem”. Programmas ietvaros tiks organizēti kursi četrās sesijās: 11.–15.09, 16.–20.10., 6.–10.11., 4.–08.12. (kopumā 160 stundas). Kursi norisināsies LKA Eduarda Smiļģa teātra muzejā (E.Smiļģa ielā 37).

Programma paredzēta skatuves mākslas kolektīvu vadītājiem un dalībniekiem, skolēnu interešu izglītības jomā strādājošajiem pedagogiem u.c. Programmas mērķis ir paplašināt zināšanas un padziļināt izpratni par režijas un aktiera mākslas teorētiskajiem un praktiskajiem pamatprincipiem, attīstīt prasmes un iemaņas šo principu piemērošanai darbā ar skatuves mākslas kolektīviem.

Nodarbību mērķis ir veicināt skatuves mākslas kolektīvu vadītāju izpratni un zināšanas par teātra mākslas radošajiem procesiem, kā arī sniegt iespējamās atbildes uz dažādiem pedagogu praksē samilzušiem jautājumiem.

Programmas vadītāja: docente Rita Lūriņa.

Kursos paredzētas šādas praktiskās un teorētiskās nodarbības: Režijas un aktiera mākslas teorija un prakse, skatuves kustība un deja, runa un teksta analīze, teātra vēsture un drāmas teorija. Šogad plānotas lekcijas un praktiskās nodarbības arī par delartiskās komēdijas principiem un grima mākslas praktisko pamatu apguve.

Kursu dalībniekiem būs iespēja strādāt pieredzējušu LKA pedagogu – prof. Jāņa Siliņa, asoc. prof Mihaila Gruzdova, asoc. prof. Annas Eižvertiņas, doc. Indras Rogas, doc Elmāra Seņkova, asoc. prof. Līgas Ulbertes, doc. Rutas Vītiņas, lekt. Anitas Sproģes, Kārļa Krūmiņa u.c. vadībā.

Pēc kursu pabeigšanas dalībnieki saņems LKA diplomu par profesionālās pilnveides programmas "Režija un aktiermeistarība skatuves mākslas kolektīvu vadītājiem” 160 stundu apguvi.

Lai pieteiktos kursiem, ir jāaizpilda pieteikuma anketa (pieejama šeit: https://lka.edu.lv/lv/gribu-studet-akademija/talakizglitiba/rezija-un-aktiermeistariba/) un jānosūta uz e-pastu kursi@lka.edu.lv līdz 31. augustam (vai brīdim, kad tiks pilnībā nokomplektēta grupa).

Maksa par kursu apguvi EUR 340.00

 

Aija Lūse,
Sabiedrisko attiecību vadītāja,
Latvijas Kultūras akadēmija,
Tel. 67114807, 29107218
http://www.lka.edu.lv
https://twitter.com/LKAkademija
https://www.facebook.com/LKAkademija