Dizains EEZ grantu programma
Dizaina biroja H2E veidotā ekspozīcija Tadenavā saņem starptautisko dizaina balvu SEGD 2017

Sestdien, 10. jūnijā, apbalvošanas ceremonijā Miami, ASV tika pasniegta vides dizaina balva SEGD 2017, kuru starp vairākiem prestižiem ekspozīciju projektiem ieguva arī Latvijas dizaina biroja H2E veidotā ekspozīcija Raiņa muzejam Tadenavā.

Šogad balvu saņēma arī tādi projekti kā Nacionālā Afroamerikāņu vēstures un kultūras muzeja ekspozīcija Vašingtonā, ASV (dizains Ralph Appelbaum Associates), ekspozīcija “La Cité du Vin” Bordo, Francijā (dizains Casson Mann), ekspozīcija “Closed Worlds” Ņujorkā, ASV (dizains Pentagram).

Par SEGD Global Design Award (ASV)

SEGD konkurss tika izveidots 1987. gadā, lai atzīmētu pasaules sasniegumus vides grafikas dizainā. Tā mērķis ir veicināt vizuālās komunikācijas izmantošanu vidē un parādīt tās svarīgo lomu.

Par H2E ekspozīciju Tadenavā

Pretstatā mūsdienās izplatītajai satura iegūšanai digitālajos nesējos, H2E veidotā muzeja ekspozīcija apmeklētājiem liek darboties ar rokām un taustāmiem izziņas materiāliem. Ekspozīcija ir veidota kā rotaļa, kas mudina ieraudzīt un saklausīt visu, ko piedzīvojis izcilais latviešu dzejnieks, dramaturgs un politiķis Rainis (1865-1929) savas dzīves pirmajos gados. Šī vieta bija viņa personības veidošanās pamats, tādēļ ekspozīcijas koncepcija ir “bērnības muzejs”. H2E veidotā stāsta mērķauditorija ir bērni, un tās saturu viņi izzina ar koka lodīti, kas izved cauri visai ekspozīcijai.

Atvērta apmeklētājiem no 2016. gada jūlija.

Pasūtītājs- VAS “Valsts nekustamie īpašumi”, “Memoriālo Muzeju apvienība”

SEGD 2017 žūrijas komentārs par ekspozīciju:

“Apburoša un vienkārši veidota izstāde, kas iemieso bērnības atklājumu garu. Ir patīkams pārsteigums redzēt, ka stāstīšanas nolūkiem autori nav pakļāvušies kārdinājumam izmantot digitālās tehnoloģijas. Rezultāts ir skaista, taustāma, analoga pieredze, kurā var vairāk iedziļināties un iesaistīties.”

Vairāk info par ekspozīciju- https://segd.org/tadenava

Ekspozīcijas video:

Par dizaina biroju H2E

H2E ir vadošais dizaina birojs Latvijā, kas aptver vairākas starpdisciplināras jomas - grafikas, interjera un ekspozīciju dizainu. Dizaina biroja H2E vadošie dizaineri ir Ingūna Elere un Holgers Elers. Šī ir ceturtā reize, kad birojs saņem SEGD balvu.

Papildus informācijas resursi

www.h2e.lv

www.segd.org

Kontaktiem
Dizaina birojs H2E
Vīlandes 1-13
Rīga, LV 1010
T +37167385444
info@h2e.lv