Bibliotēkas
Nacionālajā bibliotēkā notiks krievu jurista un rakstnieka Borisa Kuzņecova lekcija

14. septembrī plkst. 17.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas korē (11. stāvā) notiks pazīstamā krievu jurista un rakstnieka Borisa Kuzņecova (Кузнецов, Борис Аврамович, 1944) lekcija. Dalība bez maksas.

Lekcija notiks krievu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Vietu skaits ierobežots. Lūdzam reģistrēt savu dalību: http://ej.uz/B_Kuznecova_lekcija

Pasākuma laikā B. Kuzņecovs iepazīstinās ar sevi un savām izvēlēm – kļūt par Amerikas Savienoto Valstu (ASV) pilsoni un uzturēties Latvijā. Tāpat tiks stāstīts par grāmatas Она утонула..., (“Tā nogrima…”) tapšanu un pašreizējo darbu pie grāmatas Записки адвоката-камикадзе (“Advokāta-kamikadzes piezīmes”). B. Kuzņecovs ir gatavs arī paust savu attieksmi jautājumu un atbilžu formātā par savu politisko pārliecību pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, viņa režīmu un attiecībām ar Baltijas valstīm.

B. Kuzņecovs kā advokāts ir piedalījies daudzos valstiski nozīmīgos tiesas procesos (gan cilvēktiesību, gan noziedzības jomā). Vienlaikus viņu vajā Krievijas varasiestādes, apsūdzot valsts noslēpuma izpaušanā. 2007. gadā B. Kuzņecovs atstāja Krieviju un 2008. gadā, apsūdzot Krievijas Federālo drošības dienestu atriebības kampaņas rīkošanā pret viņu, pieprasīja un saņēma politisko patvērumu ASV. Šobrīd viņš ir Latvijas Republikas rezidents.

Kuzņecova vārds saistās ar daudzām būtiskām tiesas prāvām – tieši viņš pārstāvēja Kurskas zemūdenes katastrofā nogalināto jūrnieku ģimenes, noslepkavotās žurnālistes Annas Poļitkovskas radiniekus un zinātnieku Igoru Sutjaginu, kurš tika ieslodzīts apsūdzībās par spiegošanu. 1990. gadā B. Kuzņecovs, pārstāvot Krievijas Valsts drošības komitejas (VDK) ģenerāli Oļegu Kaluginu, tiesājās pret PSRS prezidentu Mihailu Gorbačovu, kurš bija atbrīvojis Kaluginu no dienesta apbalvojumiem un ģenerāļa pakāpes darbībās VDK operācijās.

 

Informāciju sagatavoja:
Augusts Zilberts
Sabiedrisko attiecību vadītājs
Latvijas Nacionālā bibliotēka
Tel.: +371 26472501
E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv
www.lnb.lv